Kontakta oss

Frånluftsåtervinning

Enstream har lång erfarenhet av att analysera potentialen med frånluftsåtervinning i fastigheter. Varje fall är unikt i sitt slag. Vi utreder förutsättningarna i er fastighet och presenterar en skräddarsydd lösning med fokus på ekonomi och driftsäkerhet. Med modern frånluftsåtervinning kan ni minska era uppvärmningskostnader med upp till 40%. Ni kan förvänta er att energin som tidigare strömmade rakt ut ur huset istället återanvänds på bästa sätt!
Gratis genomgång av er fastighet
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Frånluftsåtervinning med frånluftsvärmepump
  ger effektiv energibesparing och bättre inomhusluft

  Hur mycket kan ni spara med Frånluftsåtervinning?

  50 lägenheter: Ca 110 000:- per år
  100 lägenheter: Ca 220 000:- per år
  150 lägenheter: Ca 150 000:- per år
  Beräknas med följande energipriser:
  El 2 kr / kWh
  Fjärrvärme 1.1 kr / kWh

  Hur fungerar frånluftsåtervinning?

  Inomhusluften som ventileras ut får passera genom ett värmeåtervinningsbatteri som innehåller en köldbärarvätska, vilket får värmeenergin att växla över till köldbäraren och luften att kylas ner. Den nu varma köldbärarvätskan pumpas vidare till en värmepump, som utvinner energin och återför den till fastighetens värmesystem. På så vis kan man återanvända den värmeenergi som finns i inomhusluften.

  Totalentreprenör

  Enstream är med er hela vägen från analys och förslag på lösningar till genomförande och driftsättning. Vi är en totalentreprenör och arbetar enligt ABT 06 för att ge er en trygg helhetslösning där vi ansvarar för alla delar.

  I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare för att ni ska känna er trygga i att allt löper på enligt plan.

  Vill du veta mer? Kontakta oss!

  Vi är din långsiktiga partner för energibesparing. Enstream följer våra ständiga ledstjärnor; att bidra till klimatarbetet, nöjda kunder och lösningar optimerade med avseende på energin och ekonomin.

  Kontakta oss