Kontakta oss

Energi­effektivisering för lantbruk

Har du ett jordbruk och vill dra ner på utgifterna? Vi hjälper dig som lantbrukare att installera effektiva energisystem i dina jordbruksfastigheter med energibesparing i fokus. Minska energikostnaderna och öka värdet på fastigheterna med solceller, bergvärme eller laddstolpar. Scrolla ner för att läsa mer eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss!
Kontakta Enstream →
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Enstream – Din expert inom solceller för lantbruk

  Solcellsanläggningar är ett energismart och kostnadseffektivt sätt för lantbruksfastigheter att minska sina energikostnader, öka värdet på jordbruksfastigheten och bidra till en bättre och mer hållbar miljö. Genom att utnyttja de stora takytorna på ekonomibyggnader eller montera solcellspaneler på marken kan du producera din egen el och även sälja överskottet tillbaka till elnätet. En solcellsanläggning är en långsiktig och hållbar investering som kan bidra till att göra gården mer självförsörjande och lönsam på sikt.

  Vi på Enstream erbjuder skräddarsydda helhetslösningar till ditt jordbruk och stödjer dig som lantbrukare i din strävan att göra dina fastigheter mer hållbara och energieffektiva. Vi installerar solceller i Stockholm, Norrtälje, Södertälje och Uppsala. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

  Begär offert →
  Heltäckande lösning

  Enstream erbjuder en komplett lösning för solceller och hybridpaneler till jordbruksfastigheter. Vi tar ansvar för hela processen, från projektering till genomförande, och säkerställer en fullständig skräddarsydd helhetslösning.

  Påverkas inte av strömavbrott

  Långvariga strömavbrott kan ha allvarliga konsekvenser för dig som driver ett lantbruk. Med batterilager kan du lagra överskottselen som du producerar. Vilket gör att du kan fortsätta hålla igång verksamheten under ett strömavbrott.

  Sänk energikostnaderna

  Solceller kan hjälpa lantbrukare att minska sina energikostnader genom att generera gratis el från solen. Genom att installera solceller på din gård kan du producera din egen el och minska ditt behov av att köpa el

  Tidigare kunder som investerat i en hållbar framtid!

  Lidl valde Enstream när de beslutade sig för att investera i solceller

  Lidl valde Enstream när de önskade att installera solceller till sitt huvudkontor i Järfälla. Projektet färdigställdes under 2019 och resultatet blev 480 kvadratmeter solceller monterade på taket av fastigheten.

  Solpanelerna skräddarsyddes efter Lidl:s behov och efter att solcellerna installerades gör Lidl en årlig besparing på 75 000 kronor per år och är med på Sveriges resa mot en fossilfri och hållbar framtid.

  Solceller och solpaneler installeras på Lidl's högkvarter.
  Installation av bergvärme och bergvärmepump, i Kungliga Tennishallen
  Kungliga tennishallen investerade i Bergvärme via Enstream

  Kungliga tennishallen i Stockholm valde att förbättra sin energieffektivitet genom en investering i en bergvärmeanläggning. År 2014 installerades 14 borrhål med en djup på 300 meter för att utnyttja värmen från berget.

  Efter 5 år har resultaten av installationen visat sig vara över förväntan med en besparing på 750 000 kronor per år. Denna investering har gjort Kungliga tennishallen mer hållbar samtidigt som deras energikostnader har minskat. Kungliga tennishallen visar att det lönar sig att investera i miljövänliga lösningar för en hållbar framtid.

  Gör din solcellsanläggning lönsam - Enstream

  För att optimera din solcellsanläggning bör du välja en yta som är vänd åt söder- eller västläge och undvika skuggning. Genom att ha en väldimensionerad solcellsanläggning får du ut högsta möjliga avkastning. Ditt jordbruk kan dessutom kapa effekttoppar för t.ex. kylmaskiner och bevattningssystem genom att producera egen el med en solcellsanläggning, du blir mindre beroende av svängningar på elmarknaden, får minskade elkostnader på långsikt och ökar din energieffektivitet. Kontakta oss så berättar vi mer!

  Våra tjänster för lantbruk

  Nedan har vi samlat alla tjänster som vi erbjuder till dig som lantbrukare. Scrolla ner för att läsa mer om respektive tjänst eller kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med rätt lösning för just dig!

  System för bergvärme och frikyla.
  Bergvärme - miljövänligt och kostnadseffektivt för lantbruk

  Bergvärme för lantbruk - den smarta och miljövänliga lösningen för att värma upp ditt jordbruk. Genom att använda den naturliga värmen från bergen kan du sänka dina energikostnader och samtidigt bidra till en hållbar framtid. Läs mer om bergvärme för lantbruk och upptäck de många fördelarna med en mer energieffektiv och grön lösning för ditt jordbruk. Välj bergvärme idag och gör en skillnad för din verksamhet och miljön.

  Solceller på marken till jordbruk
  Skräddarsydda solceller & hybridpaneler till ditt lantbruk

  Solceller och solpaneler är en effektiv lösning för lantbrukare som vill öka sin energiproduktion och minska sina energikostnader. Genom att använda solenergi som en grön och förnybar källa kan lantbrukare öka sin självförsörjning och minska sin påverkan på miljön. Solpanelerna anpassas efter ditt lantbruks specifika behov. Överväg att investera i solceller och solpaneler för att göra ditt jordbruk mer hållbart och mer lönsamt.

  Laddning av elbil från laddstolpe, laddbox eller laddstolpar.
  Gör lantbruket mer attraktiv för anställda med laddstolpar

  Laddstolpar och laddboxar är viktiga för framtiden för elbilar. Företag kan visa att de menar allvar när det kommer till hållbarhet och skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda laddning på arbetsplatsen. Investera i laddlösningar och var med på Sveriges resa mot elektrifieringen och erbjud dina anställda mervärde genom att erbjuda laddtjänster. Kontakta oss idag så hjälper vi er med att välja rätt lösning till ert lantbruk.

  Våra kunder

  Botkyrkabyggen
  Tennis Stadion
  Hufvudstaden
  Olov Lindgren
  KLTK - Kungliga Tennishallen

  Om oss

  För att nå maximal effekt vid energioptimering är det viktigt att samarbeta med kvalificerade leverantörer och experter inom området. Vårt företag har över 30 års erfarenhet som energi- och VVS-specialister och strävar efter en smidig process från idé till färdig installation.

  Vi börjar alltid med en grundlig utredning för att förstå dina behov och mål samt tekniska aspekter av projektet. Genom samarbete med oss kan du vara säker på att dina energioptimeringar är effektiva och ger önskat resultat.

  Spara pengar och bidra till en hållbar framtid genom att optimera din fastighets energianvändning. Kontakta oss idag för att påbörja din energioptimering.

  Begär offert →
  Imek Energi AB logotyp

  Kontakta Enstream

  Vi hjälper ditt lantbruk att sänka kostnaderna med effektiva energisystem och bli en del i Sveriges energiomställning. Kontakta oss idag så skräddarsyr vi en heltäckande lösning till ditt lantbruk.
  Få en kostnadsfri offert

  Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!   Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.