Kontakta oss

Energi­effektivisering för industri & kommersiella fastigheter

Som företagare inom industrin är det avgörande att ha en effektiv och kostnadsmedveten driftsstrategi. Genom att implementera energieffektiva system kan du enkelt reducera dina utgifter och öka din lönsamhet. Vi på Enstream har bred erfarenhet inom industrier och tillhandahåller ett kompetent team som hjälper industriföretag att införa energisystem som är både lönsamma och driftsäkra. Scrolla ner och läs mer om våra tjänster eller kontakta oss redan idag för mer information.
Kontakta Enstream →
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Enstream – Din partner för energieffektivisering i industribyggnader

  Enstream har en lång gedigen erfarenhet när det kommer till både projektering och utförande av energitekniska system i fastigheter. Vi arbetar med teknik för värmeåtervinning, uppvärmning, kylning samt förnyelsebara energikällor såsom solceller och batterilagring.

  Vi hoppas att ni ska känna era trygga att kontakta oss för rådgivning och framgångsrika projekt.

  Begär offert →
  Heltäckande lösning

  Söker du efter en pålitlig och kompetent partner för att optimera dina energisystem? Då är Enstream din självklara lösning. Vi erbjuder en helhetslösning och tar ansvar för allt, från projektering till utförande, för att säkerställa att dina energisystem alltid är i toppklass.

  Öka fastighetsvärdet

  Revolutionera din industrifastighet: Uppnå högre värde och bättre miljö med vår expertis inom VVS och energilösningar.

  Sänk energikostnaderna

  Genom våra skräddarsydda lösningar för energibesparing har vi bidragit till att sänka kostnader och förbättra verksamheters miljöpåverkan. 100-tals framgångsrika projekt står som bevis på vår kompetens och effektivitet.

  Tidigare kunder som investerat i en hållbar framtid!

  Spillvattenåtervinning – Vattenfall HK

  År 2019 tog Vattenfall ett viktigt beslut om att bygga ett av världens mest hållbara och energieffektiva huvudkontor. För att säkerställa detta anlitade de Enstream för att ta fram en projektplan för det mest optimala energisystemet. Efter noga överväganden beslutade man sig för att införa en lösning för värmeåtervinning på allt avloppsvatten i fastigheten.

  Detta bidrar inte bara till en mer hållbar drift av kontoret, utan resulterar också i imponerande besparingar på energiutgifter. En besparing på 50 000 kronor per år har uppnåtts tack vare detta beslut.

  Solceller och solpaneler installeras på Vattenfall.
  Bergvärme med frikyla installeras på Tennisstadion i Stockholm.
  Bergvärmepump – Kungliga tennishallen

  Kungliga tennishallen i Stockholm valde att investera i en bergvärmeanläggning för att förbättra sin energieffektivitet. År 2014 installerades en anläggning med 14 borrhål med ett djup på 300 meter. Fem år efter installationen utvärderades resultaten som visade sig vara bättre än förväntat.

  Med en besparing på 750 000 kronor per år har denna investering gjort Kungliga tennishallen mer hållbar och samtidigt minskat deras energikostnader. Kungliga tennishallen har visat att det lönar sig att investera i miljövänliga lösningar för en mer hållbar framtid.

  Optimera din energianvändning för en mer hållbar framtid!

  Industrier kan optimera energianvändningen i verksamheten genom att implementera olika energieffektiva lösningar. Det inkluderar installation av energieffektiva uppvärmningssystem, modern FTX-ventilation, solceller eller smart energistyrning.

  Våra tjänster inom energioptimering

  Nedan har vi samlat alla tjänster som vi erbjuder till dig som har en industri eller företagslokaler. Scrolla ner för att läsa mer om respektive tjänst eller kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med rätt lösning för just dig!

  System för bergvärme och frikyla.
  Bergvärme till industrier och lokaler för bra inomhusklimat →

  Industrier kan förbättra sin energieffektivitet och bidra till en mer hållbar framtid genom att använda bergvärme som en kostnadseffektiv och miljövänlig uppvärmningslösning. Genom att utnyttja den naturliga värmen från bergen kan industrier minska sina energikostnader och samtidigt minimera sin miljöpåverkan. Investera i bergvärme för att uppleva de många fördelarna, inklusive lägre uppvärmningskostnader och en minskad belastning på miljön.

  System för friluftsåtervinning.
  Uppgradera arbetsplatsen lokaler med frånluftsvärmepumpar →

  Frånluftsvärmepumpar med frånluftsåtervinning är en smart och lönsam investering för industrier och företag. De återvinner värme från frånluft för att effektivt värma lokaler och kontor, vilket minskar energianvändningen och driftskostnaderna. Detta leder till en effektiv uppvärmning, en förbättring av inomhusklimatet och en ökad trivsel. Samtidigt bidrar det till en mer hållbar ekonomi och ett mer miljövänligt samhälle.

  Solceller och hybridpaneler på lägenhetsbyggnad i Stockholm.
  Investera i skräddarsydda solceller & hybridpaneler →

  Solceller och hybridpaneler är en bra lösning till industrier och företag som vill sänka sina energikostnader och visa att de menar allvar när det kommer till energiomställningen. Med våra skräddarsydda solceller hjälper vi er på vägen. Vi skapar solcellslösningar som är anpassade efter era behov. Vi har ett brett team av erfarna ingenjörer som arbetar tätt med dig för att säkerställa att du får ut det mesta av din investering när du köper solpaneler hos oss.

  Byggnader med IMD - gemensam el.
  Fånga energibovarna i din industri eller företagslokal →

  Energistyrning hjälper industrier och lokaler att identifiera energitjuvar. Genom modern teknik och system kan ert företag säkerställa att er energianvändning blir så effektiv som möjligt. Det bidrar till lägre elkostnader och en mer hållbar miljö som visar att ert företag tar energiomställningen på allvar. Ta kontroll över er lokal eller industris energianvändning idag med en energistyrningslösning.

  Laddning av elbil från laddstolpe, laddbox eller laddstolpar.
  Skilj er från konkurrenterna erbjud laddstolpar till anställda →

  Laddboxar och laddstolpar är en viktig del i Sveriges mål att bli fossilfri och anpassa sig till den elektrifierade framtiden. Skilj er från konkurrenterna och erbjud laddning och gör er arbetsplats mer attraktiv. Investera i laddlösning idag och var med på Sveriges resa mot elektrifieringen. Kontakta oss så hjälper vi er att välja den lösningen som passar bäst.

  Ventilationssystem i byggnad, Stockholm.
  Uppgradera företagets ventilationssystem →

  Många fastigheter behöver byta ut sina gamla ventilationsaggregat för att säkerställa driftsäkerhet och effektivitet. De äldre aggregaten har en låg återvinningsgrad, vilket resulterar i stora värmeförluster. Genom att uppgradera till nya moderna aggregat kan man återvinna upp till 85% av värmen och därmed sänka driftskostnaderna betydligt.

  Våra kunder

  Botkyrkabyggen
  Tennis Stadion
  Hufvudstaden
  Olov Lindgren
  KLTK - Kungliga Tennishallen

  Om oss

  Vi är en erfaren och professionell leverantör inom energioptimering med över 30 års erfarenhet. Vi samarbetar med dig för att säkerställa en effektiv process från idé till färdig installation. Genom en grundlig utredning av dina behov och mål samt tekniska aspekter av projektet, kan vi säkerställa att dina energioptimeringar är effektiva och ger önskat resultat.

  Begär offert →

  Kontakta Enstream

  Vi hjälper ditt företag eller industri att sträva mot en hållbar framtid och minska era kostnader med effektiva energisystem. Kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa just dig.
  Få en kostnadsfri offert

  Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!   Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.