Kontakta oss

IMD – Gemensam el

Enstream hjälper hyresvärdar och bostadsrättsföreningar att införa Individuell Mätning och Debitering (IMD), även kallat Gemensam el. Ni minskar elnätskostnaderna samtidigt som varje hyresgäst och bostadsrättsinnehavare bara betalar för sin egen energiförbrukning. IMD har positiv inverkan både på elkostnaderna och miljön i stort.
Genomgång av er situation
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Hur mycket kan ni spara med IMD – Gemensam el?

  50 lägenheter: Ca 80 000:- per år
  100 lägenheter: Ca 160 000:- per år
  250 lägenheter: Ca 400 000:- per år

  Hur fungerar IMD?

  Elcentralen anpassas till IMD och nya elmätare installeras. Varje enskilt elnätsavtal ersätts med ett gemensamt avtal för hela fastigheten. De fasta avgifterna betalas av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen som sedan debiterar hyresgästerna och lägenhetsinnehavarna för den faktiska förbrukningen. Allt från mätning till fakturering kan automatiseras, vilket gör IMD till en mycket smidig lösning.

  Passar både el, vatten, värme och laddplatser

  IMD kan användas för mycket mer än el. Vi på Enstream kan bistå er med att införa individuell mätning och debitering för el – men också för vatten, värme och laddplatser. Det finns många fördelar med att bara betala för sin egen förbrukning och inte för grannens.

  Visste du att…?

  • Studier bekräftar att energiförbrukningen minskar när man konkret ser vad man förbrukar.
  • Ett gemensamt elavtal ger lägre totalkostnader och bättre förhandlingsmöjligheter.
  • IMD är bra för miljön. Varje hyresgäst och bostadsrättsinnehavare blir medveten om sin egen miljöpåverkan. Detta blir ytterligare ett incitament att minska energiförbrukningen i vardagen.
  • IMD är en investering för framtiden. När ni väljer IMD gör ni fastigheten och bostadsrätterna mer attraktiva.

  Totalentreprenör = trygghet genom hela projektet

  Enstream är med er hela vägen från analys och förslag på lösningar till genomförande och driftsättning. Vi är en totalentreprenör och arbetar enligt ABT 06 för att ge er en trygg helhetslösning där vi ansvarar för alla delar.

  I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare för att ni ska känna er trygga i att projektet löper på enligt plan.

  Vill du veta mer? Kontakta oss!

  Vi är din långsiktiga partner för energibesparing. Enstream följer våra ständiga ledstjärnor; att bidra till klimatarbetet, nöjda kunder och lösningar optimerade med avseende på energin och ekonomin.

  Kontakta oss