Kontakta oss

Bergvärme - bergvärmepump och frikyla

Enstream bedömer potentialen med bergvärme i ert unika fall. Vi analyserar er fastighet och beräknar hur lång tid det tar innan er investering är återbetald. Med en modern bergvärmeanläggning kan ni minska era uppvärmningskostnader med upp till 50%. Ni minskar fastighetens energiförbrukning direkt samtidigt som ni ökar fastighetens värde inför en eventuell framtida försäljning. Dessutom gör ni en stor tjänst för miljön när ni går över till en förnyelsebar energikälla.
Gratis genomgång av er fastighet
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Hur mycket kan ni spara med
  Bergvärme och frikyla?

  50 lägenheter: Ca 180 000:- per år
  8000 m2 sporthall: Ca 500 000:- per år
  100 lägenheter: Ca 360 000:- per år
  Beräknas med följande energipriser:
  El 2 kr per kWh
  Fjärrvärme 1.1 kr per kWh

  Hur fungerar bergvärme?

  Bergvärme nyttjar sig av den lagrade solenergi som finns i berggrunden och är en teknik som ersätter fjärrvärme som primär värmekälla.

  Ett antal hål borras ner i berggrunden, till ett djup där temperaturen är konstant 6-8°C året om. Med kollektorslangar pumpas en köldbärarvätska ner i hålet, där den värms upp av berget, för att sedan pumpas tillbaka till värmepumpen. Med hjälp av en kompressor och värmeväxlare tas energin tillvara på i pumpen och distribueras ut i fastighetens vattenburna värmesystem. Den nu nedkylda köldbäraren pumpas återigen ner i berget för att hämta ny energi.

  Totalentreprenör = trygghet genom hela projektet

  Enstream är med er hela vägen – från analys och förslag på lösningar till genomförande och driftsättning. Vi är en totalentreprenör och arbetar enligt ABT 06 för att ge er en trygg helhetslösning där vi ansvarar för alla delar.

  I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare för att ni ska känna er trygga i att projektet löper på enligt plan.

  Läs mer om våra tjänster inom energioptimering

  Vill du veta mer? Kontakta oss!

  Vi är din långsiktiga partner för energibesparing. Enstream följer våra ständiga ledstjärnor; att bidra till klimatarbetet, nöjda kunder och lösningar optimerade med avseende på energin och ekonomin.

  Kontakta oss