Kontakta oss

Energi­optimering för fastighetsbolag

Jobbar du inom fastighetsbranschen och vill dra ner på utgifterna? Vi hjälper dig som fastighetsägare att installera effektiva energisystem i fastigheter med energibesparing i fokus. Scrolla ner för att läsa mer eller fyll i kontaktformuläret till höger så hör vi av oss så fort vi kan!
Kontakta Enstream →
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!  Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.

  Enstream – Din långsiktiga partner för energibesparing i fastighet

  Enstream har en lång gedigen erfarenhet när det kommer till både projektering och utförande av energitekniska system i fastigheter. Vi arbetar med teknik för värmeåtervinning, uppvärmning, kylning samt förnyelsebara energikällor såsom solceller och batterilagring.

  Vi hoppas att ni ska känna era trygga att kontakta oss för rådgivning och framgångsrika projekt.

  Begär offert →
  Heltäckande lösning

  Enstream är din totalentreprenad och självklara partner för att åstadkomma förstklassiga energisystem. Vi erbjuder en helhetslösning och ansvarar för allt, hela vägen från projektering till utförande.

  Öka fastighetsvärdet

  Vi hjälper våra kunder att öka värdet på sina bostadsrätter genom att göra dem mer miljövänliga och energieffektiva. En energieffektiv fastighet ger också en fastighet med låga driftskostnader. Låga driftskostnader är kopplat till ett högt fastighetsvärde.

  Sänk energikostnaderna

  Vi hjälper fastighetsägare sänka sina energikostnaderna genom skräddarsydda lösningar som optimerar förbrukningen, vilket också leder till mer miljövänliga fastigheter.

  Tidigare kunder som investerat i en hållbar framtid!

  Frånluftsåtervinning – BRF Gnistan

  BRF Gnistan, belägen på Döbelnsgatan i det gamla Ericsson kontoret från 1891, är en förening som är engagerad i att effektivisera sina kostnader och bibehålla en stark ekonomi. För att uppnå detta mål valde styrelsen att investera i frånluftsåtervinning från Enstream.

  Installationen av frånluftsåtervinningen skedde år 2021 och har redan givit resultat i form av en besparing på 120 000 kronor per år. Genom denna investering har BRF Gnistan visat sitt engagemang för att förbättra sin ekonomi och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

  Imek Energi hjälper kund med energibesparing i centrala Stockholm, för gammal byggnad.
  Installation av bergvärme och bergvärmepump, i Kungliga Tennishallen
  Bergvärmepump – Kungliga tennishallen

  Kungliga tennishallen i Stockholm valde att investera i en bergvärmeanläggning för att förbättra sin energieffektivitet. År 2014 installerades en anläggning med 14 borrhål med ett djup på 300 meter. Fem år efter installationen utvärderades resultaten som visade sig vara bättre än förväntat.

  Med en besparing på 750 000 kronor per år har denna investering gjort Kungliga tennishallen mer hållbar och samtidigt minskat deras energikostnader. Kungliga tennishallen har visat att det lönar sig att investera i miljövänliga lösningar för en mer hållbar framtid.

  Bidra till en mer hållbar framtid - Energioptimera din fastighet

  Det finns många steg du kan ta för att optimera energianvändningen i dina fastigheter, som att installera energieffektiva uppvärmningssystem, modern FTX-ventilation som återanvänder värmen, solceller eller smart energistyrning. Genom dessa förändringar sänker du fastighetens energikostnader, ger bättre trivsel till hyresgästerna, ökar fastighetsvärdet och bidrar till en mer hållbar framtid.

  Våra tjänster inom energioptimering

  Nedan har vi samlat alla tjänster som vi erbjuder till dig som fastighetsägare. Scrolla ner för att läsa mer om respektive tjänst eller kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med rätt lösning för just dig!

  System för bergvärme och frikyla.
  Bergvärme för bra inhomhusklimat och minskad elkostnad →

  Bergvärme - den miljövänliga och kostnadseffektiva lösningen för fastighetsbolag. Genom att använda den naturliga värmen från bergen som en källa till uppvärmning kan ditt fastighetsbolag minska era energikostnader samtidigt som de bidrar till en hållbar framtid. Investera i bergvärme och upplev de många fördelarna med lägre uppvärmningskostnader och minskad miljöpåverkan.

  System för friluftsåtervinning.
  Uppgradera din fastighet med frånluftsvärmepumpar →

  Frånluftsvärmepumpar med frånluftsåtervinning är en lönsam lösning för fastighetsbolag. De återvinner värme från frånluft för att effektivt värma bostäder och kontor, vilket minskar energianvändningen och driftskostnaderna. Effektiv uppvärmning, minskade driftskostnader, förbättrat inomhusklimat och ökad trivseln hos hyresgäster. Strategisk investering för ekonomi och miljö.

  Solceller och hybridpaneler på lägenhetsbyggnad i Stockholm.
  Skräddarsydda solceller & hybridpaneler till fastigheter →

  Moderna skräddarsydda solceller är den bästa lösningen för fastighetsbolag som vill öka sin energieffektivitet och sänka sina kostnader. Med våra anpassade solcellslösningar får du en unik och effektiv produkt som är designad för dina byggnaders behov. Vårt team av erfarna ingenjörer arbetar tätt med dig för att säkerställa optimal prestanda och högsta möjliga återbetalning på investeringen.

  Byggnader med IMD - gemensam el.
  Revolutionera din fastighet med smart energistyrning →

  Energistyrning är en viktig del av fastighetsdrift. Genom att använda avancerade tekniker och system kan fastighetsbolag säkerställa att energianvändningen är så effektiv och ekonomisk som möjligt. Detta bidrar inte bara till lägre kostnader, utan också till en mer hållbar framtid. Ta kontroll över din fastighets energianvändning med en effektiv energistyrningslösning idag.

  Laddning av elbil från laddstolpe, laddbox eller laddstolpar.
  Gör fastigheten mer attraktiv med laddstolpar & laddbox →

  Laddbox är en viktig del i Sveriges mål att bli helt fossilfria och ett smart sätt för fastighetsbolag att tillgodose sina hyresgästers behov. Genom att erbjuda praktiska laddmöjligheter kan ditt fastighetsbolag visa sin anpassning till den elektrifierade framtiden, öka fastighetsvärdet och ge hyresgästerna en bättre upplevelse.

  Energistyrning med självlärande och automatisk energistyrning, som gör att ni sparar energi och pengar.
  Gemensam elmätning med IMD för effektiv energianvändning →

  Kollektivt elnätsavtal är en smart lösning för fastighetsbolag som söker ett mer effektivt och hållbart energiutnyttjande. Genom att använda IMD-mätning (Individuell Mätning och Debitering) kan din fastighet få en realtidsöverblick över sin energianvändning och identifiera potentiella besparingar. Detta leder till minskade kostnader, bättre energieffektivitet och en mer hållbar framtid.

  Ventilationssystem i byggnad, Stockholm.
  Modernt FTX ventilationssystem med effektiv luftåtervinning→

  Det är vanligt att fastigheter har äldre ventilationsaggregat som bör bytas ut för att säkerställa underhåll och effektivitet. De äldre aggregaten har ofta en låg återvinningsgrad vilket leder till en stor förlust av värme. Genom att installera nya moderna aggregat kan man återvinna upp till 85% av värmen och på så sätt sänka driftskostnaderna.

  Våra kunder

  Botkyrkabyggen
  Tennis Stadion
  Hufvudstaden
  Olov Lindgren
  KLTK - Kungliga Tennishallen

  Om oss

  Enstream har en lång gedigen erfarenhet när det kommer till både projektering och utförande av energitekniska system i fastigheter. Vi arbetar med teknik för värmeåtervinning, uppvärmning, kylning samt förnyelsebara energikällor såsom solceller och batterilagring.

  Vi hoppas att ni ska känna era trygga att kontakta oss för konsultation och framgångsrika projekt.

  Begär offert →

  Kontakta Enstream

  Vi hjälper dig att sänka kostnaderna med effektiva energisystem. Kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa just dig.
  Få en kostnadsfri offert

  Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss med vilken energilösning som passar bäst för just dig!   Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy . Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google privacy policy och Terms of Service tillämpas.